Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-09@02:28:50 GMT

شرایط رفتن مشمولان سربازی به «کربلای معلی»

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۴۴۳۸۰

شرایط رفتن مشمولان سربازی به «کربلای معلی»

معاون مشمولان و امور معافیت‌های سازمان وظیفه عمومی ناجا، شرایط مشمولان برای شرکت در مراسم تاسوعا و عاشورای حسینی در عتبات عالیات را تشریح کرد.  

سردار رحمان علیدوستی معاون مشمولان و امور معافیت‌های سازمان وظیفه عمومی ناجا  با توجه به پیش‌رو بودن تاسوعا و عاشورای حسینی و علاقه‌مندی افراد از جمله مشمولان برای حضور در عتبات عالیات، اظهار داشت: به استناد ماده 19 قانون خدمت وظیفه عمومی، همه افراد ذکور که به سن 18 سال تمام می‌رسند درواقع مشمول خدمت وظیفه عمومی محسوب شده و الزاما باید جهت تعیین تکلیف وضعیت خدمتی خود از طریق ثبت درخواست در دفاتر خدمات الکترونیکی اقدام کرده و وضعیت خدمتی خود را از لحاظ معافیت تحصیلی، کفالت و پزشکی مشخص کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون مشمولان و امور معافیت‌های سازمان وظیفه عمومی ناجا با تاکید بر این مطلب که موضوع خروج از کشور مشمولان، تابع ضوابطی است که توسط سازمان وظیفه عمومی در قالب دستورالعمل‌هایی ابلاغ شده است، تصریح کرد: موضوع خروج از کشور مشمولانی که در یکی از گروه‌های دانش‌آموزی، دانشجویی یا طلاب حوزه علمیه دارای معافیت تحصیلی هستند برای سفرهای سیاحتی، زیارتی و علمی لحاظ شده و دستورالعمل خاص خود را دارد.

وی گفت: این دسته از مشمولان با ثبت درخواست از درگاه اینترنتی و دریافت گذرنامه و سپردن مبلغ وثیقه می‌توانند تقریبا به مدت یک ماه به خارج از کشور سفر کنند.

سردار علیدوستی میزان وثیقه برای سفرهای زیارتی را 3، سیاحتی 15 و علمی را 8 میلیون تومان اعلام کرد.

وی افزود: اگر مشمولانی که به سفر خارجی رفته‌اند -در بازه زمانی مشخص‌شده- مراجعه نکنند، وثیقه‌شان ضبط خواهد شد.

معاون مشمولان و امور معافیت‌های سازمان وظیفه عمومی ناجا با تأکید بر این مطلب که مشمولان غایب تحت هیچ شرایطی مجاز به خروج از کشور نیستند، در پاسخ به دیگر پرسش فارس در خصوص شرایط خروج افرادی که در طرح جریمه مشمولان غایب ثبت نام کرده‌اند، اظهار داشت: افرادی که در طرح جریمه مشمولان غایب ثبت نام کرده و 50 درصد جریمه را پرداخت کرده و اقساط معوقه ندارند، می‌توانند از کشور خارج شوند؛ برای این افراد نیز وثیقه در نظر گرفته شده همانند وثیقه مشمولان دارای معافیت است.

وی در مورد اینکه مراحل ثبت درخواست تا دریافت اجازه خروج قانونی از کشور چه مقدار به طول می‌انجامد، خاطرنشان کرد: اگر مدارک کامل باشد این پروسه زمان‌بر نبوده و مشمولان می‌تواند با گذاشتن وثیقه به راحتی اجازه خروج از کشور را دریافت کنند.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مشمولان سربازی کربلای معلی اربعین حسینی خروج قانونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۴۴۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان نخبه‌ از سربازی معاف می‌شوند

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم امروز (چهارشنبه، ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) در آیین تجلیل از برگزیدگان بیست و هفتمین و بیست و هشتمین المپیاد علمی دانشجویی (۱۴۰۱ و ۱۴۰۲) در محل دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران اظهار داشت: برگزیدگان این المپیاد جدای اینکه افتخاری را رقم زده‌اند، موجب خوشحالی پدر و مادر خود نیز شده‌اند.

وی ادامه داد: تقدیر از این برگزیدگان برای نهادینه کردن فرهنگ تجلیل از تلاشگران و دانشمندانی است که به کشور خود خدمت می‌کنند تا آنها بدانند مردم و جامعه قدر آنها را می‌دانند. همچنین در این رقابت علمی تلاشی برای پویایی جامعه دانشگاهی شکل می‌گیرد که المپیاد علمی دانشجویی از این باب هم مهم است.

وزیر علوم در ادامه به دغدغه‌ها و خواسته‌های نماینده برگزیدگان المپیاد علمی دانشجویی پاسخ داد و در مورد اولین دغدغه مبنی بر دیدار با وی و بیان مشکلات گفت: به زودی وقتی برای این دیدار اختصاص می‌دهیم.

زلفی گل در مورد درخواست معافیت سربازی برای نخبگان اظهار کرد: موضوع سربازی در اختیار وزارت علوم و سازمان سنجش نیست در اختیار ستادکل است. اما برای نخبگان پیش بینی‌هایی شده است تا در کنار تحصیل در مقطع ارشد و دکتری طرحی را برای نیرو‌های مسلح تعریف کنند و همزمان این طرح را زیرنظر یک استاد اجرا کرده و به این شکل از معافیت سربازی استفاده بهره‌مند شوند.

وی در مورد عدم نیاز به وثیقه برای خروج از کشور گفت: نخبگان هر جای دنیا باشند ایرانی هستند و ما می‌خواهیم ارتباط خود را با ایرانیان خارج از کشور حفظ کنیم. ولی نوع نگاه ما باید اینگونه باشد که کشور را با دست خودمان آباد کنیم؛ بنابراین حضور شما در داخل کشور اثربخش‌تر است، حتی اگر برای تحصیل به خارج رفتید، بهتر است از ابتدا قصد برگشت داشته باشید.

وزیر علوم ادامه داد: البته دانشمندان را نباید در مرز جغرافیایی خاصی محدود کرد. دانشمندان متعلق به کل جوامع دنیا هستند ولی از آنجا که کشور نخبگان را رشد می‌دهد، توقع دارد در همینجا نیز کار کرده و اثربخشی داشته باشند. نخبگان سرمایه نمادین کشور هستند و در هر محیط و فضایی قرار بگیرند، به آن محیط و فضا ارزش و وجاهت می‌دهند.

وی در مورد کم بودن جایزه نقدی المپیاد علمی دانشجویی نیز توضیح داد: سازمان سنجش بودجه دولتی ندارد از محل آزمون‌ها درآمد دارد و در حد توان خود از برگزیدگان تقدیر می‌کند و می‌دانیم این مبلغ در حد شأن برگزیدگان این المپیاد‌ها نیست.

زلفی گل در خصوص پذیرش برای ادامه تحصیل برگزیدگان المپیاد‌های علمی دانشجویی نیز گفت: شاید امکان پذیرش همه برگزیدگان در یک دانشگاه وجود نداشته باشد ولی خواسته برگزیدگان را پیگیری می‌کنیم.

رییس دانشگاه شهید بهشتی نیز که در این مراسم حاضر بود، به دانشجویان برگزیده المپیادی این دانشگاه مژده داد یک جایزه نقدی دیگر به همان اندازه که سازمان سنجش داده است، به برگزیدگان اهدا می‌کند.

به گزارش آنا، المپیاد علمی دانشجویی کشور هرسال در دو مرحله متمرکز و غیرمتمرکز توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می‌شود. آزمون مرحله نهایی بیست و هفتمین دوره المپیاد علمی دانشجویی کشور صبح و بعدازظهر روز جمعه مورخ چهارم شهریور سال ۱۴۰۱ در دانشگاه‌های مراکز مناطق ۱۰ گانه کشور برگزار شد.

هزار و ۵۸۶ نفر شامل ۶۷۱ نفر زن و ۹۱۵ نفر مرد به مرحله نهایی المپیاد راه یافتند، هزار و ۲۶۰ نفر از آنها علاقمندی خود را برای شرکت در مرحله نهایی المپیاد اعلام کردند و آزمون نهایی آنها در ۲۳ رشته میزبان داوطلبان بود.

همچنین مرحله نهایی المپیاد علمی دانشجویی ۳۰ تیر ۱۴۰۲ برگزار شد. برگزیدگان المپیاد غیرمتمرکز و متمرکز در این رقابت با یکدیگر به رقابت پرداختند و از بین هزار و ۴۷۷ نفر برگزیدگان هر دو مرحله غیرمتمرکز و متمرکز المپیاد، تعداد هزار و ۳۱۹ نفر شامل ۵۷۵ نفر زن و ۷۴۴ نفر مرد در آزمون مرحله نهایی حضور داشتند.

دانشجویان دوره کارشناسی از سال سوم به بعد می‌توانند در المپیاد‌های علمی دانشجویی کشور شرکت کرده و دانش خود را در رشته مورد نظر ارزیابی کنند.
شرکت کنندگان در این المپیاد در رشته‌های «زبان و ادبیات فارسی»، «علوم جغرافیا»، «علوم اقتصادی»، «الهیات و معارف اسلامی»، «علوم تربیتی»، «حقوق»، «روان شناسی»، «علوم زمین»، «شیمی»، «فیزیک»، «زیست شناسی»، «آمار»، «ریاضی»، «طراحی صنعتی»، «مهندسی برق»، «مهندسی شیمی»، «مهندسی صنایع»، «مهندسی عمران»، «مهندسی مکانیک»، «مهندسی مواد و متالورژی»، «مهندسی کامپیوتر»، «مهندسی کشاورزی زراعت و اصلاح نباتات»، «سلول‌های بنیادی و مهندسی بافت» با هم رقابت می‌کنند.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چرا طرح «مالیات بر عایدی سرمایه» جنجالی شد؟
  • اوکراین از زندانیان به عنوان نیروی جنگی استفاده می‌کند
  • دانشجویان نخبه‌ از سربازی معاف می‌شوند
  • معافیت پزشکی سربازان حین خدمت چطور انجام می‌شود؟
  • تسریع در روند رسیدگی به معافیت پزشکی سربازان حین خدمت
  • مشمولان سربازی مراقب باشند حبس نخورند!
  • اما و اگرهای قانون سربازی؛ پاسخ به شبهات اصلی خانواده‌ها
  • خبر وحشتناک از وضع آب و هوایی زمین در سالی که گذشت
  • معافیت سازمان بیمه سلامت بر اساس قانون از اتصال به حساب خزانه
  • اما و اگرهای قانون سربازی